Борислав Балушев - фотограф

избрани проекти

Корпоративна фотография за минерална вода Горна Баня 1

Фотография на производствената база и работния процес във Булминвекс ООД, производител на минерална вода Горна Баня 1. Останах впечатлен от мащабите и производителността на поточната им линия, която е и една от най-модерните в бранша на територията на страната. Снимките ще бъдат използвани за рекламни цели, предлагам ви някой по-интерестни кадри от производството тук

 

     

Фотография на природни обекти в общините Плевен и Монтана

През  есента  на 2017 година бях поканен да фотографирам 60 природни забележителности на територията на общините Плевен и Монтана. Равносметката след прикючване на снимките бе:        14 снимачни дни, през които времето беше изцяло на моя страна, 5000 изминати километра, 1 автомобил за сериозен ремонт, десетки приключения и нови запознанства, хиляди цветови нюанси и безброй спиращи дъха гледки. Отдавна не се бях наслаждавал така на есенните багри. Благодарен съм че, имах възможността да съчетая работата с голямото удоволствие, което изпитах да открия тези красиви български места. Представям ви селекция от най-запомнящите се кадри тук.

 

     

Фотография за трансграничен проект "Импакт" България-Румъния

През  2017 година бе завършен трансграничния проект „Интегрирана Мултимедийна Платформа за Активни Култура и Туризъм – ИМПАКТ” между България и Румъния. Проектът обхаща територията на 15 общини разположени по поречието на Дунав и има за цел да насърчи и развие туризма в трансграничната зона на двете страни. Снимките се осъществиха  в рамките на 2 месеца и бяха посетени над 120 туристически, културни, исторически и религиозни дестинации на територията на крайдунавските общини в Румъния. Пълната колекция от снимки и клипове може да видите на официалния сайт на проекта, а селекция от най - колоритните кадри може да видите тук.

 

     

Интериорна фотогафия за къща за гости "Лаванда", с. Ковачевица

През пролетта на 2017 бях поканен от собствениците на къща "Лаванда" в село Ковачевица, за да обогатя вече обширната им колекция от снимки. Не спестих усилия и въображение, опитвайки да уловя духа на това забележително място сътворено с много труд и любов. Снимките се състояха от традиционна интериорна фотография, както и изготвяне на виртуален тур и публикуването му в Гугъл и ще послужат за промотиране на къщата в различни платформи.

 

 

     

Фотография за виртуален музей "Искра", гр. Казанлък.

През лятото 2016 година бе пусната новата уеб страница на вирутален музей "Искра",  http://www.kazanlakmuseum.com , по проект „Документиране и дигитализиране на  тракийски гробници, гробни комплекси и движимо културно наследство от долината на розите и тракийските царе“, който се финансира по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременно изкуство“.

Като фотограф по проекта, имах интерестната, но нелека задача да посетя и заснема многобройните подразделения на историческия музей, съхранили кулурното богатство на този древен град. Заглавието на проекта подсказва, че снимките и новия сайт са адресирани главно към тракийските гробници в долината на царете и традиционното производство на розово масло в района. Изготвени са виртуални турове на по-голямата част от гробниците, на централната експозиция в центъра на града, както и на чисто новия Музей на Розата . Базата данни на музей бе обновена с нови професионални фотографии на по-забележителните експонати от епохата на траките. Вижте как изглежда това начинание, чрез селекцията ми от кадри тук.

 

 

      

Виртуални турове в Google Street View

За да отговоря на съвременните тенденции в представянето на компании чрез 360 градусови панорами, от Март 2016 съм част програмата Google Street View Trusted и имам удоволствието да предложа на клиентите си възможността за изготвяне на виртуални турове на техния бизнес, и публикуването им в платформата Google Street View. Направете интериора на компанията Ви достъпен направо от страницата с резултатите от търсене в Google.

Научете повече...

 

      

Фотография за виртуален музей Тутракан

През месец Април 2016 година бе пуснат порталът на новия виртуалнен музей в град Тутракан: http://www.museumtutrakan.com . Организаторите на проекта ми се довериха за улавянето на духа и настроението на този красив крайдунавски град с богата история. Задачата включваше изграждане на виртуален тур на музея, създаване на 3D модели на избрани експонати, заснемане на музейните сбирки, както и общи кадри от градската среда, нужни за колоритната визия на сайта. Представям Ви моята селекция от впечатления и гледки от Тутракан тук.

 

      

Интериорна фотография на хотел "ЦКС Добринище"

ЦКС Добринище, е част от хотелска верига КООП. Хотелът се състой от 6 фамилни къщи, разположени в курортен комплекс "Русковец" в полите на Пирин. Снимките в Добринище се осъществиха в началото на 2016 и са финалния етап от проекта по заснемането на всички хотели от верига КООП. Кадрите ще се използват за изграждане на уеб сайт за хотела, както и за изготвяне презентационни материали. Изготвена бе и виртуална разходка. Ето как красивите къщички изглеждат през моя обектив.

 

      

Интериорна фотография на заведение Profibar

Profibar е чудесно ново заведение в сърцето на Студентски град, точно срещу арката на Спортна Академия. Ако имате път натам не пропускайте да опитате от невероятните им смутита, предназначени спициално за спортисти. Чрез следващите кадри Ви давам възможност да се докоснете до уютната атмосфера на Profibar. Снимките се използват за изграждане на уеб страница и подготовка на печатни материали.

 

      

Интериорна и екстериорна фотография за хотелска верига КООП

 

Представям ви селекция на по-интересните кадри заснети в хотелите на КООП, разположени на едни от най-атрактивните места на територията на България. Благодарности на хората от управата на дружеството, които ми се довериха за тази отговорна задача, както и за добрите отзиви след завършването и. Снимките се изваршиха в края на лятото на 2015 и ще се използват за рекламни материали и изграждането на чисто новата корпоративна уеб страница на КООП. 

Вижте новата визия на компанията в следните сайтове:

http://www.cooprojen.bg/    http://www.relaxcoop.bg/    http://www.melsacoop.bg/     

http://www.coopkiten.bg/    http://www.strandjacoop.bg/    http://www.intelcoop.bg/    

http://www.coopsbrzdrave.bg/    https://www.cks.bg/bg/

 

Разгледайте виртуална разодка на хотел "Рожен Кооп"

       

Интериорна фотография на луксозни имоти

Резюме на един от по-значителните ми проекти през 2015 година. В него имах задачата да уловя специалната атмосфера на частен имот на българското черноморие, съчетаваща простота и изисканост. Целта на фотосесията бе презентация в списание за луксозни имоти.

 

       

Монтана - Видин - Долж

През лятото на 2014 бе пуснат в действие интернет портала montana-vidin-dolj.com по Програмата за Трансгранично Сътрудничество България - Румъния 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие. Сайтът има за цел да популяризира забележителностие на територията на участващите общини.

Заснемането на кадрите и видеото, които може да намерите там, бяха незабравимо начинание. Предлагам ви селекция от гледки с които ще запомня тази невероятна част от България. Надявам се те да накарат поне някои от вас да запалят колата и да отпътуват натам.

 

       

Открийте непознатата част от Балканите

През 2014 беше завършен проект "Открийте непознатата част от Балканите", между общините Монтана и Ниш по Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Сърбия.

Проектът има за цел да промотира туристическите обекти на територията на общините, а снимките, на които имам удовлствието да съм автор, се използват за изготвяне на печатни материали и галерия в интернет портала http://tour-montana-nis.com.  

Заданието включва и заснемане на  виртуален тур на художествена галеия "Кирил Петров" гр, Монтана,   Виртуален тур на къща музей "Иван Вазов" гр. Берковица,  Виртуален тур на общински музей гр. Вършец,    Виртуален тур от гр. Ниш   и   Виртуален тур от Нишката крепост.

 

Кликнете върху изображението по-долу, за да станете част от магията на северозападна България.

 

       

Рекламна кампания на банка ЦКБ

Представям няколко рекламни фотографии - проект от 2014 по промотирането на съвместен продукт между водещи компании в България. Снимките бяха осъществени успоредно със заснемането на телевизионен видеоклип на четири различни локации, в едни от най-атрактивните обекти на участващите компании. 

 

        

По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара Планина

Споделям Ви някои любими моменти, запечатани в едни от най-привлекателните кътчета на България, разположени на територията на общините Етрополе - Правец -Тетевен. Снимките са по проект  "По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на стара планина" със съдействието на Европейски съюз и Оперативна програма за регионално развитие и са предназначени за изготвяне на печатни материали и галерия в интернет портал  http://www.etropole-pravets-teteven.com/. За сайта беше заснето и видео със специалното участие на актьора Иван Юруков, в което имах удоволствието и отговорността да бъда главен оператор. Филма може да видите тук.

 

        

Виртуален тур на общински исторически музей в град Гоце Делчев

Виртуалният тур е част от новия сайт на музея по проект "Популяризиране и опазване на културно историческото наследство в трансграничния регион Гоце Делчев - Просочани" с акроним CULREG, финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013. Виртуалният тур включва 360 градусови панорами от всички експозиции на двата етажа на музейя, както и линкове с интерестни факти за експонатите, вградени директно в интерактивните изобрежения.

Виртуалната разходка на регионален музей, гр. Гоце делчев

 

 

        

Първа награда на конкурс за лого на спортно-туристически център Димитровград, Сърбия

Печелившият проект е избран измежду над 20 предложения на общо 8 участника в конкурса.

        

Портал за културно и природно наследство и устойчив туризъм между общините Копривщица, България - Сурдулица, Сърбия

През 2012г.  беше завършен порталът www.koprivshtitsa-surdulica.com

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България–Сърбия.

Благодарение на портала, туристи и посетители ще имат достъп до голям обем от информация за общините участниици в проекта, включително снимки на всички туристически обекти, витуални турове, турстически маршрути, ГИС карти,  информация за хотели, заведения и др. 

Имах честта да бъда част от този проект в ролята на главен фотограф и видеоператор. За сайта беше заснето и видео с по-интересните обекти от общините, което може да видите тук.

Споделям с вас някои от кадрите с които ще запомня това емоционално начинание.

 

   

Самостоятелна изложба "Копривщица в детайли"

Имам удоволствието да ви представя моята втора самостоятелна фотоизложба, на която ще имате възможността да видите детайли от типичната копривщенска архитектура, съхранила в себе си традиции от началото на 18 век и да се потопите в харктерната атмосфера на средногорската ни перла - Копривщица.

Фотографиите ще се продават благотворително за подпомагане изграждането на паметник на Петко Каравелов в родния му град.

Началото на изложбата ще е в 13.30 на 12 Октомври 2012 г. в сградата на първото класно училище в град Копривщица и ще остане там до 12 Ноември 2012.

 

  

Сватбата на Улрик и Валя

Красивите фотографии са вдъхновени от невероятното западно крайбрежие на Гърция, стилната обстановка и разбира се широките усмивки на младоженци и гости.

 

 

Виртуален тур от Рилски манастир

Разгледайте невороятните стенописи на най-известният български манастир без да се налага до ходите до там. Кликнете върху изображението, за да започнете виртуалната разходка.

 

 

Виртуална разходка в музея на виното, гр Плевен

Виртуалната разходка е съставена от 3 панорами, заснети в основните зали на музея. При фотографирането е използвана HDR технология, която компенсира огромната разлика в осветеността на отделните части на залите. 

Разгледайте виртуалне тур от музей на виното гр. Плевен

 

Винарна "Памидово"

Представяне на една от водещите винарни в България по един различен и артистичен начин. Акцентът е върху съчетанието между модерни технологии и традиция във винопроизводството. Снимките спомагат за постигането на една нова и иновативна визия на винарната и са предназначени за изготвяне на презентационни материали.

 

  

Трансграничен европейски проект между общините Плевен (България) и Долж (Румъния)

Фотографиране на туристически обекти в общините Плевен и Долж по Европейска Програма за Развитие на Трансграничния Туризъм между Румъния и България. Снимките са публикувани в туристически каталог в тираж от 4000 броя, който ще бъде разпространяван в турстическите центрове на общините Плевен и Долж.

 

Студио за красота "Венера"

Виртуален тур на студио за красота на ул "Черковна" 38 - част от веригата салони за красота  "Венера".  За постигането на равномерно изображение, при  заснемането е използвана HDR технология. Целта на снимките е вграждането им в сайта на веригата салони.

Виж интерактивния виртуален тур тук

 

Мънисто - магазин за арт бужута

Заснемане на новия магазин на Мънисто, намиращ се на ул. "Алабин" в София. Вниманието тук е насочено кам ярките цветове и безбройните форми и миниатюрни детайли, характерни за Мънисто и техните красиви продукти. 

 

 

 

      

      

      

      

Фотография за в